Ken Denning:

“Den oprindelige inspiration kan være oplevelser af Færøernes og Islands vældige klippemassiver eller af mere hjemlige landskabsformer, som de findes i for eksempel Øst- og Sønderjylland eller på Fænø i Lillebælt. Uanset hvor Ken Denning henter sin landskabsinspiration, er det karakteristisk at såvel naturens ro som dens omskiftelighed og ofte markante konturer sætter sig billedmæssigt igennem i de anvendte kontraster: mellem det åbne og det lukkede, det organiske og det lineære, det lyse/hvide og det mørke/sorte. - Resultatet er næsten altid en meget energiladet og dramatisk fremstilling”.

Museumsinspektør Eva Bræmer-Jensen i katalogtekst til udstillingen på Trapholt Kunstmuseum, 2004

 

Uddannelse:

1986  Det fynske Kunstakademi 

 

Medlemskaber: 

Danske Grafikere, Billedkunstnernes Forbund, Kunstnersamfundet, Kunstnersammenslutningerne Den Gyldne og Grænselandsudstillingen

 

 De store separatudstillinger "I NÆRHEDEN" på Kunstmuseet Trapholt i 2004, "UNØDVENDIGE BILLEDER" på Sønderjyllands Kunstmuseum i Tønder omkring årsskiftet 2007-08 og "UNDERVEJS" samme sted, 25. februar - 17. april 2017 har placeret Ken Denning som en af tidens mest markante kunstnere med et personligt og originalt bud på et landskabsinspireret udtryk.

 

Dennings værker findes blandt andet i Kobberstikssamlingen på Statens Museum for Kunst, Vejle Kunstmuseum, Kastrupgårdsamlingen i København, Trapholt i Kolding, Kunstmuseet i Tønder, Guan Shanyue Art Museum i Shenzen Kina, Bibliotheque Nationale de France i Paris, Sasol Art Museum i Stellenbosch, Sydafrika samt Marianne und Heinrich Lenhardt-Stiftung, Kaiserslautern.

 

Ken Denning er repræsenteret på gallerier i Danmark, UK, Frankrig og Tyskland

Klik på billederne for mere information.